Dýňové muffiny z jemných ovesných vloček Emco

{{time:40 minut, serving:4 porce}}

 Ovesné muffiny

Postup  

  • Předehřejte troubu na 180 °C.

  • V míse smíchejte suché suroviny – pohankovou mouku, skořici, ovesnou mouku a prášek do pečiva.

  • Přidejte třtinový cukr, olej, vejce, dýňové pyré a mléko.

  • Promíchejte do hladkého těsta.

  • Vmíchejte ořechy a případně pár kousků čokolády.

  • Rozdělte těsto do formy na muffiny vyložené košíčky (cca do ¾ výšky).

  • Nahoru přidejte několik kousků bílé čokolády.

  • Pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut dozlatova.

  • Nechte vychladnout a podávejte – nejlépe s hrnkem čaje nebo kávy. ☕

    Ingredience  

    • 70 g pohankové mouky (nebo hladké pšeničné mouky)

    • 1 lžička skořice

    • 90 g jemných ovesných vloček Emco, rozmixovaných na mouku

    • 1 lžička prášku do pečiva

    • 50 g třtinového cukru

    • 25 ml slunečnicového oleje

    • 1 vejce

    • 150 g dýňového pyré (např. z pečené hokkaido dýně)

    • 100 ml mléka

    • podle chuti hrst ořechů (vlašské, lískové, pekanové...)

    • kousky bílé čokolády na dozdobení

    K tomuto receptu potřebujete následující produkty:

    {{products: 77695}}