Dýňové muffiny z jemných ovesných vloček Emco
{{time:40 minut, serving:4 porce}}

Postup
-
Předehřejte troubu na 180 °C.
-
V míse smíchejte suché suroviny – pohankovou mouku, skořici, ovesnou mouku a prášek do pečiva.
-
Přidejte třtinový cukr, olej, vejce, dýňové pyré a mléko.
-
Promíchejte do hladkého těsta.
-
Vmíchejte ořechy a případně pár kousků čokolády.
-
Rozdělte těsto do formy na muffiny vyložené košíčky (cca do ¾ výšky).
-
Nahoru přidejte několik kousků bílé čokolády.
-
Pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut dozlatova.
-
Nechte vychladnout a podávejte – nejlépe s hrnkem čaje nebo kávy. ☕
Ingredience
-
70 g pohankové mouky (nebo hladké pšeničné mouky)
-
1 lžička skořice
-
90 g jemných ovesných vloček Emco, rozmixovaných na mouku
-
1 lžička prášku do pečiva
-
50 g třtinového cukru
-
25 ml slunečnicového oleje
-
1 vejce
-
150 g dýňového pyré (např. z pečené hokkaido dýně)
-
100 ml mléka
-
podle chuti hrst ořechů (vlašské, lískové, pekanové...)
-
kousky bílé čokolády na dozdobení
K tomuto receptu potřebujete následující produkty:
{{products: 77695}}