Kakaovo-ovocné parfait

 

1 větší parfait, 15 minut

Začala jsem marmeládou. Do hrnce jsem si dala ovoce, podlila ho trochou vody, přidala jsem semínka z vanilky a dala zahřívat. Když ovoce povolilo a pustilo šťávu, přidala jsem chia semínka a nechala směs na chvilku probublat. Na závěr jsem směs ochutila agáve sirupem a odstavila z plotny. Směs začne chladnout a tím i trošku houstnout.

Pak jsem si připravila kaši. Kakao jsem pořádně rozmíchala v mléce a vlila do hrnce. Přidala jsem do něho vločky a začala na mírném ohni zahřívat. Pak jsem přidala agáve sirup a míchala jsem, dokud kaše nezhoustla na požadovanou konzistenci. Kaše by měla být tekutější, aby se poté dobře dávala do skleniček.

Obě připravené směsi jsem pak na sebe navrstvila do skleničky a ozdobila trochou mletých vloček.

 

více receptů Kateřiny Lustigové najdete na mycookingdiary.cz

Ingredience

Na kaši:
  • agáve sirup na doslazení
  • 2 lžíce raw kakaa
  • 250 ml mléka
  • 40 g jemně mletých ovesných vloček s vlákninou EMCO
Na marmeládu:
  • 100 g mražených nebo čerstvých malin
  • 1 lžíce chia semínek
  • vnitřek z ½ vanilkového lusku
  • voda na podlévání
  • agáve sirup na doslazení

K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco: 

{{products: 77695}}