Kakaovo-ovocné parfait
1 větší parfait, 15 minut
Začala jsem marmeládou. Do hrnce jsem si dala ovoce, podlila ho trochou vody, přidala jsem semínka z vanilky a dala zahřívat. Když ovoce povolilo a pustilo šťávu, přidala jsem chia semínka a nechala směs na chvilku probublat. Na závěr jsem směs ochutila agáve sirupem a odstavila z plotny. Směs začne chladnout a tím i trošku houstnout.
Pak jsem si připravila kaši. Kakao jsem pořádně rozmíchala v mléce a vlila do hrnce. Přidala jsem do něho vločky a začala na mírném ohni zahřívat. Pak jsem přidala agáve sirup a míchala jsem, dokud kaše nezhoustla na požadovanou konzistenci. Kaše by měla být tekutější, aby se poté dobře dávala do skleniček.
Obě připravené směsi jsem pak na sebe navrstvila do skleničky a ozdobila trochou mletých vloček.
více receptů Kateřiny Lustigové najdete na mycookingdiary.cz
Ingredience
Na kaši:- agáve sirup na doslazení
- 2 lžíce raw kakaa
- 250 ml mléka
- 40 g jemně mletých ovesných vloček s vlákninou EMCO
- 100 g mražených nebo čerstvých malin
- 1 lžíce chia semínek
- vnitřek z ½ vanilkového lusku
- voda na podlévání
- agáve sirup na doslazení
K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco:
{{products: 77695}}