Koblihy s krémem z mrazem sušených jahod
Příprava těsta:
Obě mouky prosejeme do mísy robota. Přidáme cukr, vanilkový cukr, špetku soli a promícháme. Ve středu sypké směsi uděláme důlek, kam vlijeme mléko. Přidáme kvasnice a mícháme, dokud nevznikne řídké těstíčko. Zakryjeme a necháme kvásek vzejít tak 30 minut.
Do kvásku přidáme rozpuštěné máslo, vejce a rum. Hněteme asi 10 minut. Těsto v míse zakryjeme a necháme kynout asi 90 minut, dokud neznásobí svůj objem.
Vykynuté těsto splácneme pěstí a rozdělíme na porce s hmotností 50 g. Uložíme na pomoučenou utěrku, zakryjeme a necháme dokynout.
Koblížky smažíme ve vysoké vrstvě oleje pěkně do zlatova. Hotové vyskládáme na papírový ubrousek a necháme odsát tuk. Po vychladnutí naplníme krémem.
Příprava krému:
Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábeme z něj semínka, která dáme spolu s luskem do hrnce s plnotučným mlékem. Na mírném ohni přivedeme k varu. Občas zamícháme.
V misce prošleháme cukr krupici se žloutky a poté k nim prosejeme hladkou mouku a opět prošleháme.
Když mléko začne vřít, přelijeme ho tenkým pramínkem za stálého šlehání k prošlehaným žloutkům. Potom směs nalijeme zpět do hrnce a za stálého míchání vaříme na mírném ohni do zhoustnutí asi 6 minut.
Hustý krém přepasírujeme přes nerezový cedník a necháme vychladnout na pokojovou teplotu a poté dáme krém vychladit do lednice.
Druhý den vyšleháme šlehačku, kterou promícháme s vychlazeným krémem. Rozmixujeme jahody sušené mrazem a přidáme také do krému. Krémem naplníme cukrářský sáček, nožem uděláme v koblize otvor a naplníme. Na závěr dozdobíme kousky jahod sušených mrazem.
Ingredience
Těsto:- 350 g hladké mouky
- 350 g polohrubé mouky
- 300 ml vlažného mléka
- 120 g rozpuštěného másla
- 60 g cukru krupice
- 10 g vanilkového cukru
- 4 vejce (pokojová teplota)
- 40 g droždí
- 1 lžíce rumu
- špetka soli
- olej na smažení
- 20 g Emco Jahod sušených mrazem
- 500 ml plnotučného mléka
- 1 vanilkový lusk
- 6 žloutků
- 120 g cukru krupice
- 80 g hladké mouky
- 200 ml 40% šlehačky
K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco:
{{products: 91337}}