Mrkvové kuličky s polevou z kešu ořechů

{{time:360 minut, serving:3 porce}}

Mrkvové kuličky s polevou z kešu ořechů

 

Postup

Kešu ořechy zalijeme vodou a necháme je tak nejméně hodinu (klidně i přes noc) namočené.

Do mixéru si dáme nastrouhanou mrkev, ořechy (vlašské a pistácie), datle a  ovesné vločky.

Rozmixujeme a uděláme kuličky. Dáme je do chladničky na 30 minut vychladit a mezitím si připravíme krém. Do mixéru dáme kešu bez vody, rozpuštěné máslo, javorový sirup a vodu. Začněte s 50 ml a přilévejte další, dokud nevznikne hustý krém. Na vegan verzi použijte kokosový olej. Kuličky obalte v krému a dejte opět na 30 minut do chladničky.

Tip: Dozdobit můžete Emco ovocem sušeným mrazem.

Ingredience

  • 100 g kešu ořechů Emco
  • 100 g nastrouhané mrkve
  • 90 ořechů (vlašské nebo pistácie)
  • 150 g datlí (vážené s peckou)
  • 3 lžíce jemných ovesných vloček Emco

K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco:

{{products: 2740,3343,77695,91250}}