Mrkvové kuličky s polevou z kešu ořechů
{{time:360 minut, serving:3 porce}}
Postup
Kešu ořechy zalijeme vodou a necháme je tak nejméně hodinu (klidně i přes noc) namočené.
Do mixéru si dáme nastrouhanou mrkev, ořechy (vlašské a pistácie), datle a ovesné vločky.
Rozmixujeme a uděláme kuličky. Dáme je do chladničky na 30 minut vychladit a mezitím si připravíme krém. Do mixéru dáme kešu bez vody, rozpuštěné máslo, javorový sirup a vodu. Začněte s 50 ml a přilévejte další, dokud nevznikne hustý krém. Na vegan verzi použijte kokosový olej. Kuličky obalte v krému a dejte opět na 30 minut do chladničky.
Tip: Dozdobit můžete Emco ovocem sušeným mrazem.
Ingredience
- 100 g kešu ořechů Emco
- 100 g nastrouhané mrkve
- 90 ořechů (vlašské nebo pistácie)
- 150 g datlí (vážené s peckou)
- 3 lžíce jemných ovesných vloček Emco
K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco:
{{products: 2740,3343,77695,91250}}