Nanuky s praženými vločkami a ovocem
Nejdříve si připravíme pražené ovesné vločky… Med s olejem zahříváme v hrnci nebo na pánvi až směs začne pěnit, vonět a lehce zlátnout, pak přisypeme ovesné vločky. Na mírném ohni je pražíme za stálého obracení a promíchávání, nejlépe dřevěnou špachtlí, dozlatava. Chceme-li mít nanuky chutnější přidáme při pražení semínka sezamu nebo nahrubo nasekané ořechy, popř. mandle.
Než nám pražené vločky vychladnou, pustíme se do přípravy nanuků :).
Dotuha vyšleháme smetanu, zlehka vmícháme tvaroh a zakysanou smetanu a osladíme třtinovým cukrem. Nakonec přidáme čerstvé ovoce ( plátky jahod, maliny, borůvky, ..) a vychladlé pražené vločky. Hotovou směs plníme do tvořítek a necháme nejlépe přes noc mrazit.
Ingredience
Pražené ovesné vločky:- 150 g ovesných vloček
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce oleje (slunečnicový, řepkový nebo sezamový)
- sezam (drcené ořechy nebo mandle)
- 250 ml zakysané smetany
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 ml měkkého tvarohu
- 3 lžíce třtinového cukru
- čerstvé ovoce
K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco:
{{products: 77694}}