Cheesecake s borůvkami

 

Sušenky rozdrťte a vmíchejte do rozpuštěného másla. Směs namačkejte do kulaté otevírací formy na dort se dnem vyloženým pečícím papírem a dejte chladit do lednice. Dle chuti můžete sušenkový základ obohatit o rozdrcené lískové oříšky.

Smíchejte tvaroh (případně mascarpone) s moučkovým cukrem a citrónovou šťávou. Opatrně vmíchejte ušlehanou šlehačku a potom želatinu. Tuto směs nalijte na ztuhlý sušenkový základ a dejte nejméně na 3 hodiny chladit do lednice. Servírujte s čerstvými borůvkami. Před podáváním můžete dort ještě přelít borůvkovou omáčkou (140 g borůvek rozmixujte s 50 g přírodního cukru a lžící citrónové šťávy, aby byla hladká, protřete sítem).

Ingredience

  • 200 g Digestive ovesné
  • 70 g másla
  • 350 g jemného tvarohu (případně mascarpone)
  • 500 ml šlehačky
  • 200 g moučkového cukru
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 15 g želatiny
  • 150 g borůvek