Vločkové sušenky s mrkví

 

Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Hrozinky propláchneme horkou vodu a necháme okapat. Smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Plech vyložíme pečícím papírem, na který nanášíme těsto. Jednu sušenku upečeme z těsta o množství zhruba polévkové lžíce.

Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím.

Ingredience

  • 125 g jemných ovesných vloček
  • 160 g polohrubé mouky
  • 180 g oloupané a nastrouhané mrkve
  • 80 g cukru
  • 80 g hrozinek
  • 140 g rostlinný olej řepkový
  • 10 g prášku do pečiva (2,5 čajové lžičky)
  • 4 g skořice (čajová lžička)
  • 2 g soli (1/2 čajové lžičky)
  • 1 ks vejce