Linecké cukroví
Na lžičce másla opražíme do křupava ovesné vločky. Po vychladnutí je ještě rozemeleme (můžeme rozsekat v mixéru) na jemnou směs. Z mouky, vloček, cukru, vanilkového extraktu, citrónové kůry, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme v chladu proležet přes noc. Na pomoučněné podložce vyválíme těsto na tenký plát a vykrajujeme různé tvary. Skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Podle chuti můžeme cukroví potřít rozšlehaným bílkem a sypat jemně drcenými oříšky nebo nechat jen tak. Pečeme zvolna v předehřáté troubě (150 °C) cca 10 min. Po vychladnutí potřeme rybízovou marmeládou a slepujeme.
Ingredience
- 150 g jemných ovesných vloček Emco
- 150 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 190 g másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička citrónové kůry
- 2 ks žloutku
- 1 ks bílku
- jemně drcené oříšky, rybízová marmeláda