Ovesné voňavé jablečné muffiny s korpusem z ořechů a goji
Dáme si vařit vodu do konvice, kterou poté zalijeme goji a necháme je změknout. Následně goji rozmixujeme, přidáme ořechy a kokosový olej, a sladidlo dle chuti. Vznikne nám hustá hmota, kterou vyložíme dno formiček na muffiny (předem je forma vymazaná a vysypaná). Dáme péct cca na 5 minut při 180 stupňích. Těsto – vločky rozmixujeme najemno, přidáme mouku, prášek do pečiva a promícháme. Následně dodáme vejce a mléko, tak aby vznikla konzistence těsta (né řídké jako palačinky, ale ne extrémně husté, aby v něm lžíce stála). Přidáme skořici, sladidlo dle chuti a jablko se slupkou na kostičky. Důkladně promícháme, aby vznikla ucelená hmota. Tuto hmotu poklademe na korpus z goji, který jsme vyndali z trouby. Nalijeme těsto do 3/4 formy na muffiny, ozdobíme jablkem a dáme péct do zlatova cca na 25 minut.
Více receptů od Celiaxmoni na https://www.instagram.com/celiaxmoni/
Ingredience
- 120 g ovesných vloček
- 140 g rýžové/grahamové/hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- skořice
- 120 - 150 ml mléka
- datlový sirup (nebo med)
- 1 vejce
- 1 jablko
- goji na korpus:
- kokosový olej
- sladidlo
- ořechy dle chuti (já dala vlašské)
- 1/2 hrnku goji
K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco:
{{products: 77694}}