Ovesno-pohankové košíčky plněné čoko krémem
Troubu si předehřejte na 200 stupňů. Mezitím si smíchejte všechny ingredience na těsto a měla by vám vzniknout lepkavá hmota, kterou následně vtlačíte do formy na muffiny. Pečte prvních 15 min při 200 stupních, poté snižte na 180 stupňů a pečte dalších 20 min nebo podle barvy, dokud nejsou krásně zlaté a křupavé. Nakonec vytáhněte a nechte úplně vychladnout. Na krém si nejdříve rozmixujte namočené kešu a datle a postupně přidávejte zbytek ingredience (kokosové mléko jsem přidávala po lžičkách dle konzistence a citrón dle chuti). Hotovým krémem naplňte vychladlé košíčky, ozdobte a nechte odpočinout v ledničce alespoň 2 hodiny.
Více receptů od Hannpettsfood na https://www.instagram.com/hannpettsfood/
Ingredience
- 150 g pohankových pukanců
- 200 g jemných ovesných vloček
- 50 g rozdrcených mandlí
- 100 g namočených a rozmixovaných datlí
- lněné vajíčko (smícháte mletá lněná semínka s vodou, necháte odstát 20 min. a vznikne vám takový gel)
- trošku vody/rostlinného mléka dle konzistence
- hrnek namočených kešu
- 150 g namočených datlí
- kokosové mléko
- 1 lžíce kokosového oleje
- 50 g kakaového másla
- 5 lžic raw kakaového prášku
- citrón
K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco:
{{products: 77694}}