Panna cotta s jahodovým Mysli

 

Plátkovou želatinu namočte a nechte nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr přiveďte k varu a odstavte z ohně. Za stálého míchání přidejte vymačkanou želatinu. Do připravených skleniček nalijte vychladlou panna cottu – mléko se smetanou a želatinou a necháme alespoň 6 hodin chladit. Před podáváním doplňte skleničky Mysli s jahodami a mandlemi. Zdobte kousky čerstvých jahod. Lehký a osvěžující dezert můžte doplnit čerstvými jahodami, které nakrájejte na plátky, položte na dno skleniček a zalijte dortovým želé připravte dle postupu na obale a pokračujte dle návodu.

Ingredience

  • 80 g cukru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 2 plátky želatiny
  • čerstvé jahody
  • Emco Mysli na zdraví Jahody a mandle