Valentýnská večeře Cuori Barilla

{{time:60 minut, serving:4 porce}}

 Banner_recept_Barilla

Na plech rozložíme omytá cherry rajčata. Přidáme sůl, česnek, moučkový cukr, olivový olej a čerstvý tymián. Pečeme v troubě při 120 °C přibližně 60 minut.

Blanšírujeme bazalku ve vroucí vodě, poté ji rychle zchladíme v ledové vodě, aby si zachovala barvu. Nakonec ji rozmixujeme společně s olivovým olejem.

Podle pokynů na obalu uvaříme v osolené vroucí vodě těstoviny. Mezitím si rozmixujeme cherry rajčata s olivovým olejem, dokud nevznikne krémová konzistence.

Jakmile jsou těstoviny uvařené, přidáme je k rajčatovému krému, nastrouháme citrusové plody a krátce orestujeme.

Na talíř naservírujeme těstoviny, přidáme nakrájenou burratu a nakonec zakápneme bazalkovým olejem.

Ingredience

  • 320 g těstovin Gesto d´Amore
  • 20 zralých cherry rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 60 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 citrusový plod (limetka nebo citron)
  • Sůl a čerstvý tymián podle chuti
  • 2 g moučkového cukru
  • 50 g bazalky
  • 200 g burraty

 

K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco:

{{products: 3199}}